Zuid-Holland duurste voor autoverzekering

Premies voor een autoverzekering zijn het hoogst in Zuid-Holland. De allerhoogste premie wordt betaald door Zuid-Hollandse jongeren tussen 18 en 24 jaar voor volledig cascodekking. Friezen betalen gemiddeld de laagste premies voor hun autoverzekering.

Lees verder

Zelfstandigen positief over financiële positie bedrijf

In 2019 zijn meer zelfstandig ondernemers zonder personeel positief over de financiële situatie van hun bedrijf dan vier jaar geleden. In 2015 was 43 procent tevreden, nu is dat 53 procent.

Lees verder

Zakelijke dienstverlening zet bijna 6 procent meer om

Er zit nog steeds groei in de omzet van zakelijk dienstverleners. Al vanaf 2013 zetten zij elk kwartaal meer om dan het kwartaal ervoor. In het eerste kwartaal van 2019 was dat nog 6,8 procent meer, in het derde kwartaal 5,7 procent meer.

Lees verder

AFM neemt maatregelen tegen te hoge schulden

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft maatregelen getroffen voor het overtreden van de regels voor consumptief krediet. Een aantal leenbedrijven zijn beboet omdat ze te hoge leenbedragen verstrekten of te weinig informatie van de klant opvroeg

Lees verder

Nederlanders sparen voor woning en pensioen

De hoge woningprijzen en de onzekerheid rondom het pensioen hebben invloed op het spaargedrag van Nederlanders. Jongeren sparen voor een eigen huis en vanaf het 38ste levensjaar sparen mensen vaker voor een comfortabel pensioen.

Lees verder

Subsidie warmtepomp stopgezet per 1 januari

De subsidie voor warmtepompen in nieuwbouwhuizen en nieuwe kantoren vervalt op 1 januari 2020. Dit komt doordat nieuwbouwhuizen vanaf 1 juli vorig jaar geen gasaansluiting meer mogen krijgen.

Lees verder

Zelfstandigen laten belastinggeld liggen

Veel zzp-ers laten belastinggeld liggen omdat ze niet weten dat ze recht hebben op belastingaftrek bij sparen en beleggen voor hun pensioen. Dit blijkt volgens Infinance uit onderzoek van Motivaction.

Lees verder

Pensioenfonds Zorg en Welzijn laat premie in 2020 gelijk

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) houdt de pensioenpremie in 2020 gelijk. Het pensioenfonds kan de pensioenen ook niet mee laten groeien met de gemiddelde prijsontwikkeling. Ook de komende jaren verwacht PFZW de pensioenen niet te kunnen verhogen.

Lees verder

Pensioensparen zou ook voor zelfstandigen verplicht moeten zijn

Verplicht pensioensparen zou voor alle werkenden moeten gelden, en dus ook voor zelfstandigen zonder personeel (zzp). Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) schiet het huidige Nederlandse pensioenakkoord daarin tekort.

Lees verder

Vooral meer 55-plussers aan het werk

In het derde kwartaal van 2019 waren er 9,0 miljoen personen met betaald werk. Dat zijn er 106.000 meer dan eind 2018. Ruim 60 procent van die groei komt voor rekening van 45- tot 75-jarigen, vooral het aantal werkende 55-plussers nam toe, aldus het CBS.

Lees verder