Relatief weinig AVG-klachten over verzekeraars

In het eerste half jaar dat de Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) van kracht is, heeft Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zo'n 10.000 klachten ontvangen over de omgang met persoonsgegevens. 130 klachten ging over verzekeraars.

Lees verder

Ruim 850.000 werknemers bouwen onvoldoende pensioen op

Ongeveer 856.000 Nederlanders in loondienst hadden twee jaar geleden geen pensioenregeling. Dat komt neer op 13 procent van de werknemers. Dat is fors meer dan bij de vorige tellingen van het CBS toen het nog om zo'n 4 procent ging.

Lees verder

ABN voorziet nog zeker twee jaar personeelstekorten

Personeelstekorten blijven ondernemers ook de komende twee jaar parten spelen. Volgens economen van ABN Amro kunnen bedrijven moeilijker nieuwe klussen aannemen, omdat ze onvoldoende mensen hebben om de klussen te klaren. De krapte belemmert ook de groei.

Lees verder

Ook oktober was een goede maand voor winkeliers

De detailhandel heeft in oktober 3,3 procent meer omgezet dan in oktober 2017. In de foodsector groeide de omzet met bijna 3 procent en in de non-foodsector met 2 procent, aldus het CBS. Daarnaast is online ruim 14 procent meer omgezet.

Lees verder

Heel kleine pensioenen vervallen

Per 1 januari 2019 worden de heel kleine pensioenen geschrapt. Het gaat dan om pensioenbedragen van maximaal 2 euro bruto per jaar. Omgerekend gaat het om een opgebouwd pensioen van twee of drie tientjes in totaal.

Lees verder

Meer huishoudens met inkomen boven halve ton

In 2017 hadden ruim een half miljoen huishoudens een inkomen van meer dan 50.000 euro. Dat zijn een kleine 7 procent van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland. Dat zijn er 120.000 meer dan in 2013. Dit meldt het CBS.

Lees verder

Aantal verkeersclaims gedaald maar schadelast neemt toe

Het aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is in 2017 met achttien procent gedaald. De schadelast is afgelopen jaar wel met zeven procent toegenomen. Dat komt volgens verzekeraars met name door de hogere kosten van letselschade.

Lees verder

Werkgeverersclubs praten ondernemers bij over brexitonzekerheid

VNO-NCW en MKB-Nederland gaan ondernemers bijpraten over de brexit nu er in het Verenigd Koninkrijk de nodige onduidelijkheid is ontstaan door het uitstel van een parlementaire stemming.

Lees verder

Ondernemers tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Ondernemers uit detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze hebben in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor SZW overhandigd.

Lees verder

Mensen met geldproblemen vragen nauwelijks hulp

Veel Nederlanders met betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Volgens budgetteringsinstituut Nibud weet de helft van de huishoudens met ernstige betalingsproblemen niet waar ze met dergelijke problemen terechtkunnen.

Lees verder