Steeds meer gepensioneerden vragen hypotheek aan

Gepensioneerden vroegen vorige maand 25 procent meer hypotheken aan dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook zijn er steeds meer mensen die hun bestaande hypotheek willen oversluiten, om te profiteren van de zeer lage hypotheekrente.

Lees verder

ABN Amro compenseert te hoge rentekosten

ABN Amro gaat consumenten die te veel rente hebben betaald over hun doorlopend krediet, compenseren. Dat is overeengekomen met de Consumentenbond. Voor de compensatie van klanten is ongeveer 250 miljoen euro gereserveerd.

Lees verder

Minder startende bedrijven door krappe arbeidsmarkt

In Nederland zijn vorige maand minder nieuwe bedrijven gestart dan een jaar eerder. Volgens de Kamer van Koophandel (KVK) komt dit onder meer doordat er grote personeelstekorten zijn en de salarissen in diverse branches omhooggaan.

Lees verder

Kleinste huurstijging sinds 1960

De huurprijzen van Nederlandse huurwoningen zijn in juli met 0,8 procent gestegen. Dat is de kleinste stijging sinds 1960. Volgens het CBS komt dat met name door strengere regelgeving, waardoor huurstijgingen beperkt zijn vanwege de coronacrisis.

Lees verder

Inflatie naar 2,4 procent in augustus

Consumentengoederen en -diensten waren in augustus 2,4 procent duurder dan een jaar eerder. In juli was de inflatie nog 1,4 procent. Vooral de duurdere vakanties zorgden ervoor dat de prijzen omhoog gingen.

Lees verder

Liever verbouwen dan verhuizen

Wie iets wil veranderen aan zijn woonsituatie, gaat liever verbouwen dan verhuizen. Dat blijkt uit het toenemende aantal hypotheekaanvragen voor een woningverbouwing.

Lees verder

Hypotheekrente op laagste niveau in twee jaar

De hypotheekrente is naar een nieuw laagterecord gedaald. Zowel voor hypotheken met als zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) was het sinds 2019 het niet meer zo goedkoop om te lenen voor de aanschaf van een huis.

Lees verder

Omzet detailhandel groeit met ruim 3 procent

Winkels hebben in juli 3,4 procent meer omgezet dan in juli 2020. De omzet van de non-foodsector groeide met 3,3 procent, terwijl de omzet van de foodsector 1,2 procent kromp. Daarnaast is online 11,1 procent meer omgezet door de detailhandel.

Lees verder

Starters op de woningmarkt lenen vaak te veel

Nederlanders die voor het eerst een huis kopen, sluiten vaak een hogere hypotheek af dan verantwoord. Studieschulden worden niet altijd opgegeven, sommige starters lenen bij om bijvoorbeeld een auto te kopen, aldus de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM).

Lees verder

Minder starters sluiten hypotheek af

Steeds minder starters op de woningmarkt sluiten een hypotheek af. In het voorjaar van 2021 is het aandeel starters onder alle hypotheekafsluiters gedaald naar 19 procent.Dat was in 2020 nog 25 procent.

Lees verder