Banken verstrekken 30.000 betaalpauzes

Banken hebben tot nu toe zo'n 30.000 consumenten een betaalpauze gegeven voor de aflossing van hun hypotheek (19.000) of consumptief krediet (11.000). Het gaat in de meeste gevallen om een betaalpauze van een tot en met drie maanden.

Lees verder

Omzet detailhandel krimpt met 1,5 procent

De detailhandel heeft in april 1,5 procent minder omgezet dan in april 2019. De foodsector zag de omzet nog stijgen, maar non-food kromp flink. Daarnaast is online ruim 62 procent meer omgezet.

Lees verder

Vorige week weer 85 bedrijven failliet verklaard

In de week van 18 tot en met 22 mei zijn 85 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er volgens het CBS 7 minder dan in week 20.

Lees verder

Kleinere ondernemers kunnen Klein Krediet Corona aanvragen

Ondernemers kunnen nu ook gebruik maken van de regeling Klein Krediet Corona (KKC), die extra liquiditeit beschikbaar maakt voor het micro-, midden- en kleinbedrijf. De regeling is nu ook goedgekeurd door de Europese Commissie.

Lees verder

Banken geven 128.000 bedrijven uitstel van betaling

Bijna 128.000 bedrijven hebben uitstel van betaling gekregen van hun bank, met een totale waarde van drie miljard euro. Daarnaast hebben banken ruim 16.000 nieuwe financieringen verstrekt aan bedrijven, met een totale waarde van 9,8 miljard euro.

Lees verder

Meer subsidie voor isolatiemaatregelen

Huiseigenaren kunnen tot het einde van het jaar meer subsidie aanvragen als ze energiebesparende maatregelen nemen in hun woning. De rijksoverheid vergoedt vanaf 1 juni niet 20 procent, maar 30 procent van de isolatiekosten.

Lees verder

Consument vindt informatie adviseur betrouwbaarder dan online

Als consumenten zich willen laten informeren over verzekeringen of hypotheek, doet twee derde het liefst een beroep op een adviseur. Dat vinden ze prettiger dan zelf online op zoek gaan naar informatie.

Lees verder

Noodpakket ondernemers met maand verlengd

Het steunpakket voor bedrijven wordt met een maand verlengd en loopt daarmee tot en met september. De ontslagboete wordt toch afgeschaft in dit tweede noodpakket. Er komt wel een kleinere heffing bij massaontslagen als de vakbonden niet zijn betrokken.

Lees verder

Veel woningen te koop gezet

Door corona kiezen meer mensen ervoor om hun huis in de verkoop te zetten. Makelaars hebben het de laatste weken drukker dan normaal. Dat meldt RTL Z op basis van een eigen rondgang.

Lees verder

Werkgevers willen compensatie ontslagvergoeding

Ondernemers- en werkgeversorganisaties willen dat de overheid ook ontslagkosten van mkb-bedrijven in nood vergoedt. Horecabedrijven, reisbureaus, sportscholen en retailers geven aan dat zij geen geld hebben voor het betalen van de transitievergoeding.

Lees verder