Vertrouwen woningmarkt stabiliseert

In het derde kwartaal van 2018 is het vertrouwen van Nederlanders op de woningmarkt stabiel gebleven. Met een score van 105 is het vertrouwen nog steeds positief, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder

Woningverkoop keldert zeer snel

Het aantal verkochte woningen en afgesloten hypotheken is in september snel gedaald. Het Kadaster noemt de daling van 20,3 procent van het aantal verkochte woningen in vergelijking met een jaar geleden zelfs uitzonderlijk.

Lees verder

Minder wanbetalers zorgverzekering

Eind 2017 hadden bijna 230 duizend personen van 18 jaar of ouder zeker 6 maanden geen zorgverzekeringspremie betaald. Dat is 1,7 procent van het totaal aantal betalers van de zorgpremie.

Lees verder

Woonbond ziet huurprijzen uit de hand lopen

In populaire steden komen huurwoningen steeds vaker in de vrije sector terecht, waardoor huurprijzen kunnen stijgen zonder maximum. Volgens huurdersvereniging Woonbond wordt zo de huurprijsbescherming buitenspel gezet.

Lees verder

Risico op armoede groter dan tien jaar terug

Het risico op armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent.

Lees verder

18.000 zelfstandigen vragen compensatie bevallingsuitkering

Het UWV heeft meer dan 18.000 aanvragen ontvangen van vrouwelijke ondernemers voor compensatie van het mislopen van een bevallingsuitkering als zelfstandige.

Lees verder

Afschaffing dividendbelasting definitief van de baan

De afschaffing van de dividendbelasting gaat definitief niet door. Dat heeft premier Rutte bekend gemaakt. De maatregel die volgens hem noodzakelijk was voor het vestigingsklimaat, sneuvelde nadat Unilever bekend maakte niet naar Nederland te verhuizen.

Lees verder

Detailhandel zet ruim 3 procent meer om

De omzet van de detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in augustus 2017. Volgens het CBS realiseerden zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 20 procent meer omgezet.

Lees verder

Foute data-analyse leidt tot duurdere woonverzekering

Woonverzekeringen kunnen flink duurder worden door het gebruik van algemene data over woningen. Verzekeraars maken steeds vaker gebruik van data-analysebedrijven om de waarde van woningen te bepalen. Dat betekent niet dat dat altijd goed gaat.

Lees verder

Woningen worden in recordtijd verkocht

Huizen worden vanwege het tekort aan woningen steeds sneller verkocht. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de verkooptijd in de afgelopen 18 jaar niet zo kort geweest.

Lees verder